Presedintele Traian Basescu a afirmat ca riscul cel mai mare privind activarea clauzei de salvgardare de Justitie nu provine atat din cauza functionarii sistemului judiciar, cat mai ales din cauza Agentiei Nationale de Integritate. "Nu vom primi clauza de salvgardare pe functionarea Justitiei. Ingrijorarea vine pe partea cealalta: trecerea ANI in Parlament", le-a spus presedintele membrilor CSM.

Conform spuselor sefului statului, institutiile din sistem functioneaza mai bine decat crede opinia publica. "Am vazut rapoartele expertilor UE despre Parchetul General, DNA, DIICOT si pentru instante. Aceste rapoarte, aparute inainte de raportul final (al Comisiei Europene, din septembrie 2006 - n.r.) erau extrem de incurajatoare, legate de profesionalismul si corectitudinea hotararilor judecatoresti", a apreciat presedintele. Basescu s-a implicat in disputa pe care ministrul de Justitie, Monica Macovei, o are cu premierul Tariceanu pe marginea acestui proiect de lege. "Vreau sa o asigur pe ministrul Monica Macovei de intregul meu sprijin", a spus seful statului, dupa ce chiar premierul Tariceanu invocase in apararea sa o afirmatie mai veche a lui Basescu dupa care proiectul initial al Agentiei ar fi instituit o a treia procuratura.

Acum Basescu a incercat sa inlature temerile lui Macovei fata de un complot al intregii clase politice la adresa ANI. "Sunt convins ca o sa trecem si ANI, draga ta ANI, prin Parlament", i-a spus Basescu lui Macovei la sedinta CSM. Tariceanu a ripostat acuzelor recente aduse de ministrul de Justitie reprosandu-i acesteia ca ar fi trebuit sa-si sustina legea in fata Parlamentului. "Doamna ministru nu vine cu legea sa o puna ca o barca pe apa si sa spuna: Domnule prim-ministru, duceti legea mai departe", a remarcat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.