Dupa anuntul lui Ion Iliescu, privind o posibila sustinere din partea PSD a unui guvern minoritar PNL, conservatorii au simtit nevoia sa reactioneze

PC nu va sustine o noua formula de guvern daca aceasta ar include si alte forte politice decat cele reprezentate deja in executiv, se arata intr-un comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca. Conservatorii par speriati de impartirea si reimpartirea la nivel declarativ a feliilor de putere, impartire la care PC nici macar nu este pomenit. in urma cu doar patru zile, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, lasa sa se inteleaga ca un sprijin concret al PLD pentru actuala putere este binevenit.

Pana una alta, conducerea PC pregateste ideile principale pe care le va prezenta la discutia privind strategia post-aderare, care va avea loc saptamana viitoare la Palatul Victoria. si pentru ca 2007 este anul alegerilor europarlamentare, PC nu putea ramane mai prejos si a fixat ca trebuie sa obtina nici mai mult nici mai putin de 7% din voturile electoratului. Destul de greu de crezut in conditiile in care sondajele nu atribuie mai mult de 3 % Partidului Conservator.

Procentul de 75 va fi prevazut in strategia PC pentru europarlamentare, strategie care va fi adoptata de Biroul Politic, saptamana viitoare. "Potrivit hotararii conducerii partidului, PC va candida pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European. Conservatorii estimeaza ca la aceste alegeri vor obtine 7% din voturile electoratului", dupa cum a precizat Bogdan Ciuca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.