PRM s-a afiliat oficial la un grup politic european. Familia parlamentara nou formata cu ajutorul decisiv al peremistilor va purta numele Identitate, Traditie si Suveranitate (ITS).

Peremistii au ajuns astfel colegi cu mai titratii Alessandra Mussolini, liderul Alternativei Sociale din Italia si nepoata fostului lider fascist italian, dar si cu Jean Marie Le Pen, liderul Frontului National Francez. Aportul PRM a fost rasplatit cu prisosinta de colegii europeni care le-au oferit doua functii extrem de importante. Ce a de vicepresedinte, functie ce va fi ocupata de Eugen Mihaescu, si cea de trezorier, pozitie asimilata celei de vicepresedinte, pentru care a fost nominalizat Petre Popeanga. Acesta va trebui sa pastoreasca un buget de aproximativ un milion de euro, bani pe care ii va primi noul grup de la Parlamentul European.

Antieuropeni pe banii UE

Stiuta fiind pozitia radicala a celor mai multi dintre componentii grupului, se poate spune ca ITS va face politica "antieuropeana" pe banii Uniunii. Proaspatul trezorier nu avea cunostinta inca de cuantumul sumei pe care va trebui sa o managerieze. "Inca nu stiu. Acum sint pe birou cu instructiunile de utilizare a fondurilor pe grupuri. Este prematur sa facem o estimare pentru ca sesiunea incepe de-abia saptamina viitoare, cind se va schimba si conducerea Parlamentului si se vor stabili si sumele in functie de grupuri", ne-a declarat Popeanga.