Pesedistii intind un mar otravit liberalilor si anunta, prin vocea lui Ion Iliescu, disponibilitatea PSD de a sprijini un guvern minoritar PNL

PSD ar sprijini un guvern minoritar si monocolor al PNL. Anuntul a fost facut marti seara, intr-o emisiune tv, de Ion Iliescu. Presedintele fondator al PSD spune ca gestul este firesc, PNL facind acelasi lucru la formarea guvernului Nastase, in 2001. Declaratia de dragoste a PSD fata de PNL e si mai inflacarata decit o arata Iliescu.

Tot marti seara, la un alt post tv, Mircea Geoana i-a zimbit duios lui Calin Popescu Tariceanu. Liderul PSD l-a invitat pe premier sa-i dea papucii Monicai Macovei pentru declaratiile referitoare la lipsa de interes a premierului fata de proiectul ANI. "Eu, in mod normal, as chema-o pe doamna Macovei sa am o discutie extrem de clara cu dinsa, si, daca mai repeta astfel de declaratii, i-as spune sa-si ia catrafusele si sa plece acasa", a spus Geoana. Ieri, un alt lider pesedist, vicepresedintele Ilie Sirbu, a sarit la gitul lui Theodor Stolojan (adversar declarat al premierului Tariceanu), caruia i-a dedicat un intreg comunicat de presa cu titlul "Stolojan, un lautar politic".

Dincu jongleaza cu o mina

Aceste pozitii lasa se se intrevada un interes aparte al PSD fata de PNL. Explicatia ne-o ofera Vasile Dincu, vicepresedinte PSD responsabil cu analiza politica: "Interesul PSD este pentru adincirea prapastiei dintre PNL si PD. Noi le intindem o mina liberalilor, apoi le-o retragem. Ca intr-o caricatura pe care am vazut-o intr-un ziar occidental, cu un tip care sta sa se inece si altul care-i intinde mina in semn de salut". La rindul sau, liderul PSD Mircea Geoana spune ca disponibilitatea PSD fata de un guvern monocolor PNL este conditionata de spargerea Aliantei. "Noi nu sprijinim un guvern al Aliantei. Daca ei se sparg putem discuta… Dar cu Alianta nu avem ce discuta".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.