"Nu am putut sa pun acest proiect pe ordinea de zi pentru ca premierul il intreba pe Marko Bela daca Coalitia este de acord cu proiectul, iar Marko Belo zicea ca nu", a declarat Monica Macovei referitor la intarzierea cu care proiectul legii ANI a intrat pe ordinea de zi a Executivului. Motivul principal ar fi fost ca proiectul intocmit la Ministerul de Justitie a fost supus negocierilor politice, fiind "maruntit luni de zile". Macovei reproseaza PNL si faptul ca a votat varianta modificata substantial de catre deputati. "Nu inteleg de ce grupul PNL din Camera Deputatilor a votat pentru acel proiect", a conchis Macovei.

Noile sale declaratii explica acuzele pe care le-a adus primului-ministru intr-un interviu acordat site-ului EUobserver.com. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a declarat ca Tariceanu nu a reusit sa discute cu Monica Macovei pe tema acuzelor pe care aceasta i le-a adus in presa deoarece ministrul de Justitie nu a venit la sedinta de Guvern. "In ultima vreme au fost facute o serie de acuzatii la adresa Guvernului si la adresa primului-ministru, acuzatii care sunt fie nefondate, fie chiar false in unele situatii. Vreau sa subliniez inca de la bun inceput ca primul ministru ar fi vrut sa aiba o discutie cu ministrul Justitiei - in legatura cu acuzatiile pe care le-a lansat in ultima vreme - intr-un cadru institutional, in sedinta de Guvern de astazi. Ar fi preferat sa aiba o discutie fata in fata cu dumneaei, si nu prin presa, asa cum s-a intamplat in ultima vreme", a spus Marinescu.

Aceasta a adaugat ca Tariceanu ar fi dorit sa clarifice in cadrul Guvernului diferendul aparut. Insa Macovei a preferat sa continue duelul cu premierul Tariceanu tot prin intermediul presei, tinand o conferinta de presa imediat dupa sedinta Executivului la care nu a participat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.