Democratii privesc cu scepticism anuntul facut de seful guvernului la televiziune

Liderii Partidului Democrat nu au primit cu mult entuziasm pronosticul premierului Tariceanu, care a anuntat ca va ramane premier si anul viitor. Tariceanu a facut aceasta declaratie la doar o zi dupa ce presedintele PD, Emil Boc, a readus in discutie tema alegerilor anticipate, ca unica solutie pentru asigurarea unei stabilitati guvernamentale.

"Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei", a declarat, plin de incredere, premierul Tariceanu, luni seara, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Tariceanu a parut ca-i ironizeaza pe cei care cer organizarea alegerilor anticipate - respectiv pe Traian Basescu si pe liderii PD - aratand ca el a rezistat timp de doi ani acestei presiuni. "De doi ani de zile, in Romania se vorbeste de alegeri anticipate si iata ca nu s-au facut si sunt premier al Romaniei. Am reusit o performanta care nu poate fi stearsa oricum, si anume de a aduce Romania in Uniunea Europeana", a spus premierul.

El a reluat, cu acest prilej, argumentele potrivit carora Romania ar pierde daca ar organiza alegeri inainte de termen. "Daca anul 2007 va fi un an care va fi marcat de turbulente politice majore, alegeri anticipate si alte lucruri (…), investitiile se vor incetini, cresterea economica se va incetini, cresterea salariilor se va incetini si asa mai departe. Deci, lucrurile acestea nu se vor realiza. Ele nu vin decat (…) dupa lungi perioade de stabilitate politica", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.