Liderul viitorului PLD, Theodor Stolojan, a declarat, luni seara, in cadrul emisiunii "Stirea zilei" pe Antena 3, ca regreta ca unele persoane din PNL nu l-au urmat. In mod surprinzator, el l-a nominalizat doar pe liderul liberalilor bihoreni, deputatul Cornel Popa. Un liberal care s-a remarcat mai mult prin faptul ca este var primar cu fratii Micula, prosperi oameni de afaceri, si care sint recunoscuti ca fiind printre sponsorii grei ai PNL. De altfel, Popa a devenit membru PNL in 2000 cind a si intrat in Parlament, direct de la una din firmele controlate de fratii Micula.

Stolojan s-a plimbat cu masina fratilor Micula

In presa, au aparut mai demult relatari privind o relatie speciala intre Stolojan si fratii Micula, concretizata printre altele si prin "dotarea" fostului lider al PNL cu un Jeep de lux, in campania electorala. Cornel Popa sustine insa ca a fost nominalizat de Stolojan, nu pentru ca ar fi o veriga pentru sponsorii bihoreni, ci pentru ca a muncit extrem de mult in aceasta filiala.

Contactat de "Cotidianul", Theodor Stolojan ne-a declarat ca l-a nominalizat pe Cornel Popa, pentru ca "este un om care a muncit enorm in Bihor, a muncit cind practic PNL nici nu avea o filiala puternica in Bihor, pe care a pus-o pe picioare". Stolojan a negat faptul ca afirmatiile sale pozitive la adresa lui Cornel Popa s-ar datora legaturilor de rudenie dintre acesta si fratii Micula si ne-a precizat: "De ani buni sint oameni care se chinuiesc sa ma scoata ca am fost securist, se incearca sa se acrediteze ideea ca am afaceri in domeniul energiei sau ca am legaturi cu diverse grupuri de interese".