A inceput deja competitia pentru ocuparea functiei de presedinte al filialei bucurestene a PSD. Conform unor surse din organizatie, citate de agentia Rompres, deocamdata sunt doi lideri interesati de functie. Primul este Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, iar cel mai probabil contracandidat al acestuia va fi deputatul Ecaterina Andronescu. Candidaturile vor fi anuntate oficial, cel mai probabil, la conferinta municipala a PSD-Bucuresti, programata in luna februarie.

Vanghelie, actualul presedinte executiv al organizatiei, se afla intr-o situatie destul de dificila. Inca nu se stie daca functia pe care o detine actualmente va fi mentinuta, in conditiile in care PSD a renuntat la presedintele executiv de la nivel national. La asta se adauga faptul ca unul din mai vechii sai protectori, Ion Iliescu, nu mai sprijina ascensiunea in partid a edilului de la 5. Ingrijorator este pentru Vanghelie si faptul ca nu a fost desemnat ca interimar la conducerea organizatiei, presedintele Mircea Geoana preferand sa se ocupe personal de activitatea organizatiei pana cand va fi aleasa o conducere statutara. In schimb, Ecaterina Andronescu este "pe val", fiind aleasa in functia de vicepresedinte al PSD la Congresul extraordinar din 10 decembrie.

Este de asteptat ca noul lider al filialei sa fie ales pana la inceputul primaverii. "Cred ca alegerile de la PSD Bucuresti trebuie facute intr-un timp rezonabil de scurt, astfel incat sa ne pregatim pentru alegerile la Parlamentul European. Vom avea o discutie separata cu colegii de la Bucuresti pe aceasta tema", a declarat Mircea Geoana la finele sedintei conducerii PSD de luni. Locul a ramas vacant datorita demisiei lui Sorin Oprescu, imediat dupa ce acesta a pierdut batalia pentru sefia partidului la Congres.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.