Alesii locali ai Aliantei au primit cei mai multi bani din suta de milioane de euro alocata la sfarsitul anului 2006 pentru cheltuieli curente si de capital

Prin doua hotarari de guvern adoptate la sfarsitul anului trecut, Guvernul Tariceanu a alocat din fondul de rezerva bugetara, "pentru asigurarea unor cheltuieli curente si de capital ale autoritatilor publice locale", peste 336 milioane RON - aproape 100 milioane de euro - mai multor primarii din judetele tarii. Cele mai mari sume au fost alocate localitatilor la carma carora se afla reprezentanti ai Aliantei. Sumele repartizate acestora sunt net superioare celor acordate alesilor locali din alte partide.

In prag de Craciun, Cabinetul Tariceanu a pus sub bradul primarilor doljeni ai Aliantei DA, prin Hotararea de Guvern 1.822 din 21 decembrie 2006, 10,9 milioane de lei, in timp ce edilii peremisti, conservatori si independenti nu au primit niciun leu. in aceeasi zi insa, a fost emisa o noua hotarare de guvern, 1.823, prin care li se acordau primarilor social-democrati din fruntea unor comunitati cei mai multi bani din judet, 3 milioane de lei.

Practic, prin prima hotarare, 29 de primarii doljene conduse de edili democrati sau liberali au primit din fondul de rezerva al guvernului sume cuprinse intre 70.000 de lei si 600.000 lei, adica in medie 350.000 lei fiecare. De cealalta parte, 38 de primari PSD-isti au primit, prin cea de a doua hotarare, in medie, cate 80.000 de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.