Democratii se fac ca refuza si spun ca vor doar noi alegeri

Liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a afirmat sambata, la Realitatea TV, ca PD ar trebui sa detina sefia guvernului, ca urmare a schimbarii raporturilor de forte din cadrul Aliantei D.A. Stolojan a precizat ca, potrivit protocolului de functionare a A.D.A., primul-ministru este desemnat de formatiunea care detine cei mai multi parlamentari.

"La ora actuala, nu am facut o socoteala, dar cred ca PD-ul are mai multi parlamentari", a argumentat fostul consilier prezidential. Documentul care sta la baza functionarii Aliantei, semnat la 28 septembrie 2003 de catre actualul presedinte Traian Basescu si Theodor Stolojan, in calitate de sefi ai celor doua partide componente, prevede ca persoana care va ocupa functia de prim-ministru va fi desemnata de catre copresedintia Aliantei. In cazul in care cei doi copresedinti nu vor ajunge la un acord, candidatul la sefia Executivului va proveni din formatiunea cu cei mai multi parlamentari.

Boc: Nu vrem alt prim-ministru, ci anticipate

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca problema schimbarii premierului Tariceanu cu un reprezentant al PD nu s-a discutat nici in partidul pe care-l conduce si nici in interiorul Aliantei D.A. "Pe actualul protocol este greu sa acceptam o asemenea interpretare", a spus Boc, referindu-se la afirmatia lui Stolojan, care a sustinut ca democratii ar trebui sa preia conducerea guvernului intrucat, in prezent, au mai multi parlamentari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.