Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas a declarat, pentru Cronica Romana, ca, in 2007, partidul va incerca sa raspunda nevoii de stabilitate politica si economica generata de aderarea Romaniei la structurile europene.

"Pentru 2007, PRM are proiecte normale si ambitioase. Partidul tine sa-si confirme linia politica si sa raspunda prompt tuturor semnalelor care vin din partea cetatenilor. Pe plan intern, vom duce o politica de stabilitate si de sprijinire a sectoarelor economice care pot fi puse in pericol de mecanismele integrarii. Este posibil ca aderarea sa afecteze economia romaneasca. Pe plan extern, vom adopta o pozitie constructiva, pentru ca, asa cum am mai spus, noi suntem europrogresisti, nu eurosceptici. Vom depune toate eforturile pentru a participa activ la constructia europeana", a afirmat Bolcas.

Referitor la strategia post aderarea propusa, la sfarsitul anului trecut, de catre cabinetul Tariceanu, Bolcas sustine ca documentul este "ambiguu si neconcludent" si ca evita multe dintre problemele cu care se confrunta Romania la ora actuala. "Cred ca materialul este cel putin mediocru, autorii au copiat o serie de generalitati din diverse materiale ale Uniunii Europene, pe care le-a asimilat gresit. Asa numita strategie nu trateaza deloc nu trateaza deloc linii concrete de actiune si cred ca aici este marea problema a guvernului. Materialul nu prezinta concret aspiratiile Romaniei in cadrul integrarii in structurile europene, nu vorbeste despre atingerea unui nivel de trai decent, de imbunatatirea calitatii vietii. Nu aminteste nici macar de starea deplorabila in care se afla agricultura romaneasca, de criminalitate, de siguranta cetatenilor", a precizat Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.