Conducerea PNL s-a retras la munte, la Sinaia, pentru a discuta modificarile la statutul partidului ce vor fi inaintate Delegatiei Permanente, in vederea Congresului de saptamana viitoare (12-13 ianuarie), principala problema vizand modul de alegere a vicepresedintilor. Pana la urma s-a ajuns la un compromis care a condus la o solutie asemanatoare celei adoptate la congresul PSD. Asadar, prin comasarea Comitetului Executiv cu Biroul Permanent Central va rezulta Biroul Politic, alcatuit din 15 vicepresedinti si 15 membri si condus de presedintele PNL. Dintre cei 15 vicepresedinti, 7 vor fi la nivel central si 8 pe regiuni. Pe de alta parte, PNL a dat liber la cumul de functii, astfel ca presedintii de filiale pot candida pentru functia de vicepresedinte la nivel central.

Cele doua variante discutate de liberali au fost cea a presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, care a militat pentru alegerea membrilor Biroului Permanent Central pe lista nationala, urmand ca primii opt care au castigat cele mai multe voturi sa fie desemnati vicepresedinti si sa li se stabileasca ulterior atributiile, si cea a presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, care presupunea un sistem mixt, astfel incat cele opt regiuni de dezvoltare sa fie reprezentate la centru de cate un vicepresedinte si alti doi reprezentanti.

Comisia de Statut a PNL a avut o sedinta la sfarsitul saptamanii trecute in care discutiile au fost aprinse in ceea ce priveste modul de alegere a vicepresedintilor responsabili pe regiuni de dezvoltare. Olteanu a sustinut ca vicepresedintii ar trebui sa provina din regiunile pentru care candideaza, in timp ce Orban alaturi de Crin Antonescu, Norica Nicolai si Mircea Ionescu Quintus au militat pentru ca oricine sa poata candida pentru aceste functii.

Unele comentarii au aparut printre liberali care s-au aratat nemultumiti de faptul ca largirea structurii de conducere a PNL va ingreuna procesul decizional care, mai mult decat pana acum, se va muta din cadrul formal in cel informal, al unui grup restrans de apropiati ai lui Tariceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.