4 Ianuarie 2007 , de Georgeta Filip in Politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a obtinut, in anul 2006, ca membru al Comisiilor de privatizare a CEC si a BCR, venituri de aproape 140.000 RON. In calitate de demnitar, veniturile obtinute anul trecut au fost cam de trei ori mai mici, respectiv 53.821 RON. Potrivit declaratiei de avere, depusa la Secretariatul Camerei in data de 29 decembrie 2006, Bogdan Olteanu a incasat un venit anual de 26.762 lei de la Comisia de privatizare a CEC, in conditiile in care el s-a retras din comisia respectiva la sfarsitul lunii iunie.

In declaratia de avere din aprilie 2006, deputatul liberal preciza ca, in calitate de membru al aceleiasi comisii, a obtinut 27.488 RON. Din acelasi for au facut parte, printre altii, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, si presedintele ANAF, Sebastian Bodu. Niciunul dintre acestia nu si-a reactualizat insa declaratia de avere. Potrivit ultimelor date facute publice in luna ianuarie 2006, Bodu incasase 25.974 RON, pentru serviciile depuse ca membru al comisiei respective.

Privatizarea CEC a fost oprita la sfarsitul lunii decembrie, dupa ce unul dintre cei doi finalisti, Banca Ungara OTP, s-a retras din cursa, iar oferta de cumparare facuta de Banca Nationala a Greciei a fost considerata necorespunzatoare. Potrivit unei hotarari de Guvern, membrii Comisiei de privatizare au fost platiti din fondurile CEC.

O alta comisie din care au facut parte atat Bodu cat si Olteanu a fost cea de privatizare a BCR. De aici, seful de la ANAF a incasat, pana la 9 ianuarie 2006, 85.674 RON. In timp ce presedintele Camerei a primit, pana in aprilie 2006, 64.501 RON. Pana la finalizarea privatizarii, Olteanu a mai incasat 112.610 RON.

In conformitate cu aceeasi declaratie de avere, el a obtinut, in 2006, un venit de 43.992 lei ca presedinte al Camerei Deputatilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului CEC a rotunjit conturile lui Olteanu.


Ultima ora din Politica pe 9AM