Controversatul om de afaceri Adrian Costea este acuzat ca ar fi deturnat 50 de milioane de franci

Nasul afacerilor "Eterna si fascinanta Romanie" si "Contrabanda cu Iliescu zambind", controversatul om de afaceri romano-francez Adrian Costea (foto), va fi - in sfarsit - judecat pentru coruptie.

La Paris, nu la Bucuresti. Potrivit France Press, care a transmis aceasta stire in penultima zi a anului care s-a incheiat, in fata instantelor de la Paris, Adrian Costea, fostul consilier personal al lui Ion Iliescu, va fi acuzat de deturnare de fonduri in valoare de aproape opt milioane de euro, bani proveniti din afaceri cu statul roman.

Potrivit aceleiasi surse, Adrian Costea a fost trimis in judecata alaturi de alte sapte persoane, printre care si Valentina Tudora Costea, sotia sa. Trimiterea in judecata este definitiva de la sfarsitul lunii decembrie, deoarece niciuna dintre parti nu a contestat decizia.

Conform acuzarii, 10 milioane de franci ar fi fost folosite pentru imbogatirea personala a lui Costea si a sotiei sale, alte 40 milioane de franci ar fi ajuns la diverse personalitati politice (si nu numai) din Romania, iar aproape sase milioane ar fi fost folosite pentru finantarea campaniilor prezidentiale ale lui Ion Iliescu (inclusiv celebrele afise cu Iliescu zambind, tiparite in Franta).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.