Politica3 Ianuarie 2007

Lectura de 2 minute

Daca matusa Tamara a patentat, in 2005, celebra metoda de imbogatire, in 2006 politicienii si-au rotunjit averile prin casatorii de succes

Doi ministri ai Cabinetului Tariceanu, Cristian David si Codrut Seres, s-au imbogatit casatorindu-se, iar pentru un al treilea, Mihail Hardau, nunta fiului a reprezentat o afacere. Cel putin asa arata cele mai recente declaratii de avere ale lor.

Vanda Vlasov dubleaza averea

Pentru Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare externa si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, intilnirea cu Vanda Vlasov, una dintre fiicele avocatului iesean Mihail Vlasov, pare sa fi fost una providentiala. Dupa un divort, Cristian David a decis sa spuna din nou "da" la sfirsitul anului 2005. Casatoria cu Vanda Vlasov, sora geamana cu designerul Ingrid Vlasov, i-a dublat averea, aceasta detinind doua apartamente in zone foarte scumpe din Bucuresti.

"Unul este in zona Decebal, celalalt la Armeneasca si impreuna valoreaza in jur de 300.000 de euro", spune ministrul David, care a mentionat in ultima sa declaratie de avere si bijuteriile in valoare de 40.000 de euro apartinind sotiei. Dupa casatorie, averea ministrului Cristian David s-a dublat, adica a ajuns la 500-600.000 de euro, dupa propria estimare.

Darul de nunta, in declaratia lui Seres

O partida foarte buna a facut si fostul ministru al Economiei Codrut Seres, care, chiar daca nu are o sotie foarte bogata - fiica fostului sau consilier personal Ioan Pop -, a cistigat la nunta de pe 2 septembrie circa 70.000 de euro. Suma constituie darul de nunta, dupa cum se mentioneaza in declaratia de avere. In rezolutia procurorilor din dosarul privatizarilor se mentioneaza ca principalul acuzat de spionaj, Stamen Stancev, ar fi fost si el invitat la nunta lui Seres.

La averea lui Seres dupa casatorie s-au mai adaugat si doua terenuri, unul cumparat in 2006 de sotia sa, Lorina, in comuna Mogosoaia, iar altul in judetul Maramures. De asemenea, sotii Seres detin impreuna bijuterii de 20.000 de euro, tablouri si icoane de 10.000 de euro si un ceas de 8.000 de euro. O alta sursa de venit pentru fostul ministru a fost participarea in comisiile de privatizare de la Distrigaz Nord si Electrica, ce i-a adus circa 100.000 RON. Fostul ministru cercetat pentru tradare nu a putut fi contactat pina la inchiderea editiei.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.