Presedintele UCM-Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a acuzat UDMR ca a tradat interesele maghiarilor, fapt care face din 2006 un an ratat. "UDMR a tradat toate telurile natiunii maghiare prin servirea Guvernului roman, pentru liderii UDMR a fost mai important sa-si vada membrii de frunte in scaunele puterii. Reprezentarea comunitatii maghiare niciodata nu a decazut atat de mult, cu toate acestea in problemele de strategie nationala noi (UCM- n.r.) am militat pentru dialog, dar fara succes", a declarat Gazda.

Acesta este nemultumit si de faptul ca Uniunea Civica Maghiara nu a reusit sa se impuna ca o voce la nivel national. Gazda a anuntat ca UCM a ratat in 2006 inscrierea la tribunal ca partid politic deoarece nu a reusit sa adune in Bucuresti numarul de semnaturi cerut de lege.

"Din cauza acestui fapt nu putem uita nicio clipa ca activitatea noastra publica ramane la nivelul comentariilor, fiindca in prezent nu putem fi jucatorii meciului, ci doar putem urla de pe margine ca si anul 2006 a fost unul ratat pentru comunitatea maghiara din Romania", a aratat liderul maghiar. Acesta crede ca la nivel national, activitatea UCM a fost nesatisfacatoare, in schimb organizatia pe care o conduce ar avea un bilant pozitiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.