Tariceanu este hotarit sa-si duca pina la capat mandatul de prim-ministru. Pentru asta, el incearca sa demonstreze ca nu conduce un guvern minoritar si se pronunta impotriva anticipatelor

In replica la declaratia presedintelui Basescu, care a spus, recent, ca Guvernul a devenit "superminoritar", premierul Tariceanu sustine, intr-un interviu acordat, ieri, pentru Radio Romania Actualitati, exact contrariul. "Sigur ca in momentul de fata se spune ca exista un guvern minoritar. Eu am sa va spun asa: ca, in primul rind, Partidul Conservator, care s-a retras de la guvernare, a declarat ca sustine in continuare initiativele Guvernului si ale primului-ministru. (...) Deci, din aceasta perspectiva, nu as putea spune ca avem o problema in Parlament", a argumentat premierul.

Premierul mizeaza pe Felix

Daca in privinta conservatorilor lui Voiculescu nu-si face griji, pe Tariceanu il incearca totusi ceva nelinisti atunci cind vine vorba despre sprijinul pe care este nevoit sa-l ceara parlamentarilor platformisti. "Exista o problema generata de aceasta actiune de rupere pe care a facut-o gruparea Stoica-Stolojan. Dupa parerea mea, in cazul celor citiva deputati care au dezertat, se pune o problema de moralitate politica; ei au fost alesi pe listele PNL si pe listele Aliantei, care guverneaza in acest moment, asa incit au o responsabilitate morala, pe care eu ii chem sa si-o asume", a declarat Tariceanu, care nu a ratat ocazia sa-si arate nemultumirea fata de apropierea dintre PD si PLD.

Care anticipate?

Premierul nu crede, insa, ca aceasta apropiere ar putea duce la convocarea unui scrutin electoral inainte de termen, chiar daca se asteapta la anumite presiuni in acest sens. "N-as putea spune ca nu ma astept. Eu nu vreau sa dau sentimentul ca nu ma intereseaza, ca nu sint preocupat de anumite evolutii politice. Sigur ca sint preocupat, dar asa cum vad evolutia in acest moment, nu apreciez ca exista realmente posibilitatea declansarii unor alegeri anticipate in perioada urmatoare", a declarat liderul PNL. Acesta si-a exprimat speranta ca Partidul Democrat nu va incalca protocolul Aliantei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.