Aproape jumatate dintre romani (49,5%) considera ca Alianta D.A. nu va supravietui pana la urmatoarele alegeri in formula actuala cu PNL si PD, releva un sondaj al Asociatiei pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), dat ieri publicitatii.

Optimisti sunt 28,8% din romani, care cred ca Alianta va supravietui. De asemenea, 29% din populatie considera ca Partidul Liberal Democrat se va alia cu Partidul Democrat in urmatoarele sase luni, 8,9% sunt de parere ca se va uni cu PNL, in timp ce 11% dintre romani cred ca PLD se va desfiinta.

Pentru unul din cinci romani cu drept de vot (21%) infiintarea PLD a fost cel mai important eveniment politic al anului, fata de 20,2% care cred ca principalul eveniment de pe scena politica a fost alegerea unei noi echipe de conducere a PSD.

De asemenea, 17% din repondenti considera ca evenimentul major a fost iesirea PC de la guvernare, iar 10,9% raportul Comisiei pentru investigarea crimelor comunismului. Sondajul a fost realizat in perioada 15-19 decembrie 2006, pe un esantion de 1.060 de persoane, in 40 de judete si in Capitala. Eroarea maxima admisa este de plus/minus 3%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.