Guvernul a desfiintat o institutie si a reinfiintat-o imediat sub alt nume, pentru a nu pune in executare o decizie judecatoreasca de reangajare a unui demnitar debarcat din motive politice

Guvernul a decis joi, prin ordonanta de urgenta, desfiintarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Cominicatii (ANRC) si infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), care va functiona sub coordonarea primului-ministru.

Executivul sustine ca aceasta masura asigura armonizarea legislatiei nationale cu cea comunitara, avind in vedere necesitatea reglementarii si a domeniului tehnologiei informatiilor, nu doar a comunicatiilor, dar si necesitatea stabilirii cadrului institutional de reglementare a transmisiilor de date. Conducerea ANRCTI va fi asigurata de un presedinte si doi vicepresedinti, numiti de premier pe o perioada de cinci ani.

Surse guvernamentale ne-au precizat insa ca adevaratul scop al acestei reorganizari a fost evitarea numirii lui Ion Smeeianu (foto) in functia de presedinte al ANRC, in locul actualului presedinte, Dan Georgescu, dupa ce primul a obtinut o decizie judecatoreasca de reangajare.

Smeeianu, prudent in declaratii

In urma cu doua saptamini, Guvernul a pierdut procesul cu Ion Smeeianu, care a contestat destituirea sa din functie prin decizie a prim-ministrului in martie 2005, si a fost obligat la despagubiri reprezentind salariul indexat al lui Smeeianu. Guvernul a anuntat ca va aplica sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pronuntata la 30 noiembrie, in termen de 30 de zile. Cu o saptamina inainte de executarea sentintei, institutia care trebuia sa-l reangajeze pe Smeeianu a fost inlocuita cu alta prin rebotezare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.