Lui Mihai Razvan Ungureanu nu-i ajunge DEX-ul sa explice notiunea de axa

Ministrul de Externe francez, Michel Barnier, s-a aflat ieri, intr-o vizita oficiala la Bucuresti, unde a avut "indelungi" intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Traian Basescu. El a participat chiar la o reuniune de lucru a cabinetului Tariceanu dedicata aderarii Romaniei la UE si s-a aratat placut surprins ca pe tot parcursul vizitei sale, s-a putut exprima in limba sa materna. La conferinta de presa de la sediul MAE, Michel Barnier a pledat pentru mentinerea si dezvoltarea relatiei "fraterne" cu Romania, subliniind ca va sprijini tara noastra pe ultima suta de metri inaintea aderarii. El a insistat insa ca acest ultim hop presupune multe eforturi, "reformarea intregii administratii", intensificarea luptei impotriva coruptiei, dar ca toate aceste reforme sunt la indemana guvernului roman.

In tot acest timp, Romania nu trebuie sa neglijeze insa dezbaterile publice asupra a ceea ce inseamna Uniunea Europeana, iar Franta "nu va privi niciodata Romania de undeva de departe" . Intrebat ce parere are despre dorinta guvernului roman de a privilegia "axa Washington-Londra", domnul Barnier a marturisit amuzat ca, in prima instanta, nu a inteles prea bine semnificatia acestui termen, dar ca, intr-un final, a priceput ca este vorba despre un mod de a exprima relatiile de prietenie. Simtind nevoia sa intervina, desi intrebarea nu ii fusese adresata, ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, vizibil iritat, a replicat ca intreg spatiul acordat de Dictionarul Explicativ nu ii este suficient sa explice notiunea de "axa". Excesul de interpretare in acest caz dauneaza, in opinia domnului Ungureanu, "bunei intentii descriptive pe care a avut-o presedintele Romaniei" , dand "castig de cauza unei istorii dezagreabile".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.