Biroul de Presa al PC a fost imputernicit ieri sa transmita urmatoarea declaratie a presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pe care o prezentam integral:

"Recentul atac virulent al presedintelui Basescu la adresa trusturilor de presa private este de natura sa intimideze mass-media si atenteaza grav la libertatea de exprimare a ziaristilor romani.

In toata lumea democratica, presa libera are la baza capitalul privat si este detinuta, in mare masura, de grupuri economice puternice. Este si normal sa fie asa, intrucat presa libera si de calitate necesita resurse financiare substantiale de natura sa asigure salarii pe masura valorii profesionistilor din domeniu. La fel de normale sunt si opiniile diferite sau critice exprimate in mass-media private.

Presedintele Romaniei este insa deranjat de aceasta realitate globala si de aceasta normalitate democratica. Probabil ca Traian Basescu viseaza sa conduca o tara care ar avea numai o presa de stat gata sa-i ridice ode maretului conducator, ca pe vremurile pe care tocmai le condamna.

Il informez pe aceasta cale ca si-a ales gresit mandatul. Trebuia sa fie presedinte pana in 1989.

Romania de astazi nu mai poate accepta dominatia statului asupra presei si nici atacurile antidemocratice la adresa mass-media venite chiar din partea presedintelui Romaniei. Am spus de nenumarate ori ca Traian Basescu este un mare ipocrit. Afirmatiile lui recente o dovedesc din nou. Traian Basescu uita foarte repede ca aceeasi presa romaneasca privata, pe care o acuza in bloc acum, l-a ajutat, facandu-si doar meseria, sa ajunga la putere in urma cu doi ani.

In plus insa, dupa interviul de la BBC, pot afirma ca Traian Basescu este si un mare las diversionist. Pentru ca asta denota atitudinea unui individ care acuza grav o intreaga comunitate de oameni fara sa aiba curajul sa pronunte un nume.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.