Filialele PSD din Ardeal i-au cerut lui Ioan Rus sa candideze la presedintia PSD, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa deputatul de Cluj Vasile Puscas. Puscas a declarat ca presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, cel despre care Iliescu spune ca este "impertinent", are in interiorul partidului "un suport de invidiat". "Reprezentativitatea este, competenta cred ca a dovedit-o. Grupul de la Cluj il va sustine in mod sigur", a spus Vasile Puscas, precizand ca, dupa parerea sa, si Adrian Nastase va candida totusi la functia de presedinte al PSD, desi a declarat pana acum ca nu are de gand sa candideze impotriva lui Ion Iliescu.

Totodata, Vasile Puscas a criticat intentia lui Ion Iliescu de a institui criterii de vechime pentru candidatii la functiile din partid, precum si pe cele referitoare la declaratiile de avere ale candidatilor. "Ar trebui sa primeze criteriile de competenta si reprezentativitate", a spus deputatul PSD, adaugand ca "nu stie daca cineva care a stat zece ani intr-un colt de partid sau intr-o functie si n-a facut nimic are competenta si reprezinta pe cineva". "Daca vrem sa fim un partid modern, trebuie sa dam drumul la aceste criterii de competenta si sa le punem in statut. Domnul Iliescu poate sa considere vechimea ca fiind reforma, dar noi consideram ca nu face parte din criteriile corecte de evaluare. Nici declararea averilor nu inseamna reforma, ci o evaluare a candidatilor", a mai afirmat Vasile Puscas.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.