Desi legile securitatii Romaniei au fost trimise de ceva vreme la Palatul Cotroceni, ele nu se afla pe ordinea de zi a sedintei CSAT de astazi. Surse oficiale au declarat ca inca nu s-a ajuns la un consens, la nivelul Consiliului, cu privire la noile legi ale sigurantei nationale. Astazi, noul ministru al economiei si comertului, Varujan Vosganian, va prezenta in CSAT strategia ministerului cu privire la securitatea energetica, siguranta ce a fost pusa in pericol de scandalul iscat in jurul MEC. Liberalii i-au cerut presedintelui Traian Basescu zilele trecute sa includa pe ordinea de zi legile securitatii. Miza acestor acte normative este enorma.

Atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Calin Popescu Tariceanu au incercat prin proiectele fiecaruia sa-si subordoneze mai mult sau mai putin serviciile de informatii.

Desi legile securitatii Romaniei au fost trimise de ceva vreme la Palatul Cotroceni, ele nu vor fi dezbatute in sedinta CSAT de astazi. Surse oficiale au declarat ca inca nu s-a ajuns la un consens intre membrii CSAT cu privire la noile legi ale securitatii. Astazi, noul ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, va prezenta strategia ministerului cu privire la securitatea energetica. Membrii Consiliului vor discuta despre: Planul-cadru de continuare a procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2007; Planul de intrebuintare a fortelor la misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2007; Participarea Romaniei cu forte si mijloace pentru executarea de misiuni de "Politie Aeriana", in afara teritoriului national; Necesitatea protectiei speciale a fondurilor arhivistice aflate in pastrarea Arhivelor Nationale si la creatorii si detinatorii de arhiva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.