24 de parlamentari platformisti si-au anuntat ieri, in Parlament, demisia din PNL. Avem, oficial, guvern minoritar

PNL este in acest moment in minoritate in Parlament fata de o coalitie PD-PLD, dupa ce 24 de deputati si senatori din gruparea Stolojan si-au dat ieri demisia din grupul parlamentar si au devenit independenti. UDMR este formatiunea politica ce poate inclina balanta inspre PD sau PNL, la o eventuala motiune de cenzura. Ironia sortii, PNL impreuna cu PC se afla la egalitate de parlamentari, respectiv 70, cu PLD-PD.

In urma cu citeva zile, vicepresedintele PD Vasile Blaga avertiza ca PLD-PD aduna mai multi parlamentari decit ai PNL, fara a indica o eventuala ruptura a Aliantei D.A. Oricum ar fi, Cabinetul Tariceanu poate fi considerat deja un guvern minoritar. Prin iesirea PC de la guvernare si prin demisia celor 16 deputati si 8 senatori platformisti din PNL, strict cifric, puterea nu mai are majoritate in nici una dintre Camere.

Motiunea de la capatul tunelului

Fostul ministru Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca initiatorii infiintarii PLD au asteptat adoptarea bugetului pentru a-si depune demisiile. "Desi renuntam la calitatea de membri PNL, raminem liberali, deoarece credem in valorile liberale", a mentionat Flutur, care nu a exclus posibilitatea sustinerii unei motiuni de cenzura impotriva guvernului Tariceanu. "Depinde ce formatiune politica o va initia si pe ce tema va fi motiunea. Vom analiza de la caz la caz", a ocolit Gheorghe Flutur un raspuns transant.

In total, grupul de initiativa al PLD are 28 de parlamentari, 24 de la PNL, 3 deputati exclusi de PNL (Mona Musca, Cristian Boureanu si Raluca Turcan) si un deputat independent, Ionel Stoica (ex-PRM). In fiecare dintre Camere, demisionarii PNL vor cere sa se constituie legal intr-un grup pentru a beneficia de logistica unui partid politic. Pina acum, toate intentiile de acest tip au fost sortite esecului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.