Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a asigurat ieri, pe ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti ca Romania va sustine continuarea dezvoltarii proiectului european, dupa aderarea la Uniunea Europeana

Premierul a avut la Palatul Victoria, o intalnire de sfarsit de an cu toti ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, principalul subiect discutat fiind viitoarea calitate a Romaniei de stat membru UE. "Puteti conta pe faptul ca Romania va sustine aprofundarea integrarii europene, un proiect politic care este aproape de inimile noastre. Dorim sa vedem Europa ca un actor major pe plan global, si nu doar ca o piata comuna pe plan local", a spus Tariceanu.

El a apreciat ca aniversarea in 2007, a celor 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma este o buna oportunitate pentru ca Europa sa stabileasca o solutie clara pentru viitorul proiectului european. "Romania doreste sa isi aduca o contributie la gasirea unei solutii fezabile in acest sens", a spus premierul.

Seful guvernului a aratat totodata ca nu exista niciun fel de conditionalitate intre continuarea extinderii Uniunii Europene si dezvoltarea proiectului european si a precizat ca este foarte important ca statele membre UE sa ofere statelor din Balcanii de Vest o perspectiva europeana.

Romania organizeaza astazi, summitul CEFTA, in cadrul caruia, Acordul de liber schimb CEFTA va fi semnat de statele din Balcanii de Vest si de Republica Moldova. "Este important ca aceste state sa inteleaga ca CEFTA, extinsa si modernizata la initiativa Romaniei nu este doar o propunere comerciala, ci si una pentru cooperare politica in perspectiva unei viitoare aderari la Uniunea Europeana", a mai afirmat Tariceanu.

El a fost asigurat de catre ambasadori ca statele din UE asteapta cu nerabdare sa coopereze cu Romania ca partener cu drepturi depline.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.