Democratii au raspuns, ieri, avertismentului lansat de unii lideri liberali, potrivit carora electoratul Partidului Liberal Democrat (PLD) ar proveni de la PD. "Ii rugam pe ei sa-si faca propria analiza. Noi avem mare grija de partidul nostru. Ii rugam sa aiba macar atata grija si ei de partidul domniilor lor", a declarat Blaga.

Democratii sustin ca o colaborare cu gruparea Stolojan este absolut necesara, in conditiile in care, prin iesirea PC de la guvernare, actuala coalitie de guvernamant nu mai are majoritate in nicio comisie in Senat. "Cu PLD impreuna avem majoritate", a spus Vasile Blaga.

La randul sau, Emil Boc a explicat ca eventuala colaborare PD-PLD se va desfasura in cadrul "sustinerii proiectelor care deriva din programul de guvernare si din promisiunile comune ale Aliantei din campania electorala". Democratii prefera sa aiba discutii cu parteneri pe care ii cunoaste, decat sa bata la usa PSD, a mai spus Boc, aluzie la conducerea PNL si presupusa colaborare cu social-democratii. "Acele principii in care am crezut impreuna sa fie duse pana la capat", a mai spus Boc, precizand ca nimeni nu poate neglija un grup independent cu peste 30 de parlamentari.
Intrebat ce va oferi PD in schimbul voturilor PLD, in cazul colaborarii parlamentare dintre cele doua formatiuni, Blaga a precizat: "Buna ziua! Ce sa le oferim? Eventual un tratament corect, ca independenti in Senat si in Camera".

Cat despre o posibila cooptare a PLD in Guvern sau o eventuala alianta cu acest partid, Boc a raspuns: "Este prematur sa discutam despre asemenea scenarii. Nu le-am avut in vedere si nu le avem in vedere".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.