Vicepresedintele PSD pe probleme juridice, Victor Ponta, a anuntat ieri ca partidul pe care il reprezinta nu va vota Bugetul de Stat. Cu aceeasi ocazie el s-a lansat intr-o analiza a relatiilor dintre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. in opinia lui Victor Ponta, razboiul dintre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu are la baza conflictul "intre doua grupuri de interese politico-financiare".

In sprijinul acestei afirmatii , vicele pesedist a argumentat cu un afis, in care apareau Emil Boc si Adriean Videanu, tiparit, conform spuselor sale, in "zeci de mii" de exemplare de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Afisul prezentat de Victor Ponta a fost dezlipit de pe un gard din judetul Gorj si avea pe verso scrise initialele SNLO.

Reprezentantul PSD a explicat ca atata timp cat Societatea Nationala a Lignitului serveste interesele PD este normal ca presedintele Traian Basescu si liderii democrati sa nu agreeze in fruntea Ministerului Economiei si Comertului un liberal sau un conservator. "in orice tara democratica, Emil Boc si cei de la SNLO care au facut un astfel de lucru s-ar afla maine dimineata in inchisoare. La noi nu se va intampla acest lucru" a spus Ponta, pentru ca intreaga afacere beneficiaza de o inalta protectie. Deputatul PSD i-a nominalizat pe presedintele Traian Basescu si pe ministrul justitiei, Monica Macovei.

Ceea ce este insa de semnalat este faptul ca afisul incriminat ii prezinta pe cei doi lideri PD, Boc si Videanu, sub sloganul "impreuna in Europa" si anunta ca in data de 10 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Targu-Jiu va avea loc o actiune a Partidului Democrat. Dupa ce timp de ani de zile am trait cu cosmarul "revolutiei confiscate", s-ar parea ca ne-am trezit brusc la realitatea "integrarii confiscate". Despre raportul Comisiei condusa de Vladimir Tismaneanu, Ponta a spus ca este intocmit "de o singura parte, partea reprezentata de Cotroceni" si ca este un pretext pentru noi batalii politice si manipulari.

PD reactioneaza

PD Gorj a respins acuzatiile vicepresedintelui PSD Victor Ponta care a spus ca democratii si-ar fi tiparit afise pe banii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. intr-un comunicat de presa al PD Gorj, se arata ca au fost tiparite 20 de afise pe o imprimanta color de la sediul formatiunii democrate, si nu pe banii SNLO.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.