"Nu mai dormiti, domne', ca aici nu suntem ca la alte partide!". Delegatul, proaspat trezit din motaiala, tresare speriat. Langa el e seful Gigi, care tocmai l-a prins dormind in post, iar acum ii cere socoteala. "De la ce organizatie sunteti?", il intreaba aspru Razboinicul. "De la Botosani", raspunde smerit cel prins in fapt. Are noroc ca a scapat doar cu o mustrare usoara. Ce-i drept, in vazul altor cateva sute de activisti si al catorva zeci de ziaristi, care se calca in picioare sa-l vada pe cel umilit. Gigi il mai priveste scrutator o data si se indreapta nemultumit spre scaunul lui, iar delegatul de la Botosani deschide larg ochii carpiti dupa un drum lung si incepe sa priveasca foarte interesat la ce se intampla pe scena.

In centru este el: Razboinicul Luminii, Mihai Viteazul, Gigi Becali insusi. Dupa chipurile celor care au acoperit pana la refuz sala, pare a fi un meci al Stelei pe stadion, dupa natura discutiilor si lipsa cojilor de seminte de pe jos, pare ca este ceva ce ar avea legatura cu a doua mare pasiune a lui Gigi: politica. S-a adunat Consiliul National de Coordonare al PNG (-CD), despre care nimeni nu stie cand s-a infiintat, pentru a completa conducerea Biroului Permanent Central al PNG, despre care, iarasi, nimeni nu stie cand a luat fiinta.

La dreapta lui Gigi rasare un batran: dupa barba Mos Craciun, dupa straie o fata bisericeasca. E Inalt Prea Sfintia Sa Pimen. A venit acum doua zile in Capitala. A fost la emisiune la Dan Diaconescu, a innoptat la Gigi in Palat, iar acum a venit sa binecuvinteze fericita adunare. Ceea ce si face. Gigi ii soarbe cuvintele, dupa care isi permite propriul moment de glorie. Intr-un glas cu sala, ridicata in picioare, rosteste raspicat si serios "Tatal nostru".

Momentul spiritual dispare repede. Razboinicul scoate teancul de lei grei pentru a le oferi unor copii colindatori din Maramures o mica atentie: cinci milioane de lei vechi de cusma de colindator. Inmultit cu 17 suflete... dintr-un foc 85 de milioane.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.