Ramas singurul partid parlamentar pe partea stanga a esichierului politic romanesc, Partidul Social Democrat atrage in mod firesc atentia presei. Ultimele evenimente din interiorul partidului, alegerea noii echipe de conducere la congresul din 10 decembrie, ocazie cu care Miron Mitrea a pierdut functia de secretar general, au generat o serie de speculatii. Alimentate de deciziile din ultimele zile ale deputatului de Vrancea, de a renunta la functiile detinute in Parlament.

Analogia cu postura in care se afla la ora actuala Adrian Nastase a fost una facila. in felul acesta a aparut pe piata zvonul - intretinut copios de surse din interiorul partidului - conform caruia Adrian Nastase ar cauta o intelegere cu Miron Mitrea in vederea crearii unei grupari care sa se distanteze de actuala conducere si, implicit, sa formeze o contrapondere la dominatia "grupului de la Cluj".

"Nu am discutat cu Miron Mitrea asa ceva, nu am aceasta intentie si chiar nu vad niciun motiv pentru ca eu si Mitrea sa construim o astfel de miscare. Este o informatie incorecta, furnizata in conditiile in care Miron Mitrea a pierdut functia de secretar general al PSD" - a declarat Adrian Nastase.

Afirmatie credibila din mai multe motive. Primul este subiectiv, dar este in acelasi timp, poate, cel mai important. Incompatibilitatea de personalitate intre cei doi lideri. Apoi, mai poate fi invocat faptul ca recentul congres a atestat o conducere a partidului extrem de puternica si de sudata, cu care ar fi inutil in momentul acesta sa incerci sa te lupti. PSD vrea acum sa stranga randurile. Nici Mitrea - legat de ascensiunea lui Geoana si cu multe documente semnate in calitate de ministru - si nici Nastase, aflat sub tirul justitiei, nu au interesul sa rupa spite din singura umbrela pe care o mai au deasupra capului, in vremuri atat de innorate pentru ei.

"Nu este adevarat, nu m-am intalnit cu nimeni. Nici nu se pune problema sa plec din partid sau sa fac vreo astfel de miscare. Nu sunt genul de om care, daca pierde o functie in partid, se supara si pleaca. Raman in PSD", a declarat la randul sau Miron Mitrea, referindu-se si la niste asa-zise intalniri ale sale cu diversi parlamentari pesedisti in incercarea de a crea o dizidenta. De altfel, la ora actuala, jocurile au fost facute in PSD si fiecare incearca sa-si gaseasca locul conform cu noile reguli.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.