Platformistii isi apara liderul si adopta un parlamentar PRM

Liderii PNL au ramas constanti in incercarile lor de a contracara pericolul ivit odata cu anuntul lansarii Partidului Liberal Democrat al platformistilor lui Theodor Stolojan. Ramasi cu mainile legate in fata ofensivei platformistilor, care incearca sa adune cat mai multi oameni, penelistii au simtit nevoia sa reactioneze si sa le reaminteasca simpatizantilor PLD ca liderul lor a slujit PSD.

"Remarc ca domnul Theodor Stolojan a reusit o mare performanta ideologica si, in numai 16 ani, a slujit stanga comunista, dupa care a fost premierul celui mai bolsevic presedinte, Ion Iliescu. Dupa aceea, s-a grabit sa recunoasca valoarea lui Iliescu, pe care l-a sustinut alaturi de PDSR in timpul campaniei prezidentiale din 1996", a rezumat liderul PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, "alunecarile" lui Stolojan catre social-democrati. Antonescu a preconizat ca liderul PLD va reveni la "origini", mai ales ca acum incearca sa adune forte, racoland parlamentari de la PSD si PRM.

Rufe spalate in public

In apararea lui Stolojan si a proiectului initiat de acesta a venit tocmai deputatul Gabriel Sandu, fostul vicelider PNL din Camera Deputatilor, trecut de partea platformistilor. Desi Sandu si Antonescu semnau impreuna, pana nu demult, comunicatele de presa ale grupului liberalilor din Camera, acum platformistul a simtit nevoia sa spele imaginea lui Stolojan, "murdarit" tocmai de liderul deputatilor liberali.

Gabriel Sandu a sustinut ca "aprecierile nervoase" ale liderilor PNL "sunt demagogice si reflecta lipsa de cultura si memorie politica a acuzatorilor". "ii reamintesc domnului presedinte al deputatilor PNL, Crin Antonescu, faptul ca a primit cu bratele deschise in grupul parlamentar pe care il conduce, trei deputati provenind de la PSD si un deputat din grupul minoritatilor", a declarat deputatul platformist, intr-un comunicat de presa.

PLD confirma acuzatiile liberalilor

Dar vorbele folosite de aparatorii lui Stolojan sunt demontate de actiunile concrete ale platformistilor. Ieri, grupul parlamentarilor simpatizanti ai platformei au mai primit printre ei un membru - pe deputatul independent Ion Stoica. Atat ca Stoica a ramas independent dupa ce a intrat in Parlament pe listele PRM, iar acum considera PLD drept un "proiect serios si de viitor, util Romaniei si zonei de centru-dreapta din Romania". Trecutul nu i-a pus piedici lui Stoica, deputatul fiind primit repede in grupul platformistilor. Acestia l-au imputernicit pe fostul parlamentar PRM sa demareze organizarea PLD din Gorj, alaturi de ceilalti simpatizanti din judet.

Platformistii s-au indreptat si catre fostul lider al conservatorilor din Vaslui, Octav Chiriac, care a fost desemnat sa constituie filiala PLD dupa ce si-a dat demisia din functia de presedinte al organizatiei judetene a PC. E drept, Chiriac a avut radacini in PNL, pe care l-a parasit insa pentru conservatori in primavara acestui an, iar acum s-a lasat "recuperat" de platformisti, pe care ii considera "gura de oxigen pe care o asteptam cu totii".

Ultimatum pentru Tariceanu

Ofensiva platformistilor a continuat cu un anunt al deputatului ramas inca in PNL, Sorin Paveliu. Critic inversunat al ministrului liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, Paveliu a amenintat ca va face un denunt penal impotriva ministrului daca premierul Calin Popescu Tariceanu nu il va demite pana saptamana viitoare. "Sper ca premierul Tariceanu va lua decizia de a-l demite pe Nicolaescu, barbateste, macar pe ultima suta de metri", a avertizat Paveliu, dupa ce l-a facut cu ou si cu otet pe ministrul Sanatatii, pe care il acuza de neglijenta in serviciu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.