sustine deputatul independent Cristian Boureanu

Domnule Cristian Boureanu, la inceputul acestei saptamani a avut loc prima intalnire intre reprezentantii "grupului Stolojan" si conducerea PD. Care au fost subiectele discutate in cadrul acestei intalniri?

Mai intai de toate, trebuie sa va spun ca a fost doar o intalnire premergatoare, in cadrul careia s-a stabilit, in principiu, colaborarea dintre cele doua formatiuni politice. In acest sens, s-a pus problema unei relatii apropriate la Camera si la Senat intre parlamentarii celor doua partide, pentru sustinerea proiectelor legislative ale Aliantei D.A.. De asemenea, au fost purtate discutii pe marginea bugetului de stat pe 2007. De altfel, parlamentarii PLD au hotarat sa isi dea demisia din PNL dupa adoptarea bugetului. Subliniez: a fost numai o intalnire informala, urmand ca mai apoi sa o pregatim pe cea intre partide. La intalnire a participat domnul Theodor Stolojan si, daca nu ma insel, cred ca a fost prezent si domnul Gheorghe Flutur.

Cand vor mai avea loc astfel de intalniri?

Nu s-a stabilit o data concreta. Urmeaza sa aiba loc intalniri periodice intre PD si viitorii membri ai PLD.

Liderul Grupului ALDE, Graham Watson, este de parere ca PLD nu si-ar gasi locul in randul liberalilor europeni, sustinand ca acesta este "partidul lui Basescu". Cum comentati?

Graham Watson a raspuns la o intrebare ce nu i-a fost pusa. Dupa parerea mea, este regretabil ca domnia sa isi ia informatiile de la o serie de lideri din grupul premierului Calin Popescu Tariceanu, care nu fac decat sa continue stilul propagandistic consacrat de fostii comunisti sub guvernul lui Adrian Nastase. Dupa cum cred ca stiti deja, eu si colega mea, Raluca Turcan, i-am o scrisoare domnului Watson in care am precizat ca declaratiile facute in legatura cu PLD si cu presedintele Traian Basescu au la baza informatii inexacte si incorecte.

Ce inteleg platformistii prin faptul ca PLD va constitui "parte integrala" a Aliantei D.A.?

Suntem parte din aceasta alianta, dincolo de faptul ca domnul Stolojan a fost fondatorul ei. Noi lucram si votam alaturi de Alianta. Dincolo de aceste aspecte, vom vedea cum vom institutionaliza acest lucru, intrucat dorim sa colaboram cu PD. Nu trebuie sa uitam ca Tariceanu a fost luat din anonimat si pus, de catre domnul Stolojan, presedinte al PNL. El (Tariceanu-n.r.) se afla la conducerea partidului prin munca conjugata a fostilor lideri ai PNL. Cu toate astea, Tariceanu se crede proprietarul de drept al liberalismului din Romania, dupa cum spunea si domnul Stolojan.

Este adevarat ca platformistii i-au facut o oferta senatorului PSD Sorin Oprescu, privind cooptarea sa in vitorul partid?

Nu este adevarat acest lucru si nici nu stiu de unde au pornit aceste zvonuri. Tot ceea ce va pot spune acum este ca exista parlamentari in intreaga tara, nu neaparat din PSD, ci si din alte partide, care si-au manifestat interesul fata de partidul pe care-l vom infiinta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.