Liberalii au pregatit pana la ultimul detaliu strategia partidului privind alegerile pentru Parlamentul European. Atat ca socotelile facute de liderii PNL au ramas doar pe hartie, cel putin pana cand proiectul de lege privind organizarea alegerilor va trece de parlament, partenerii democrati vor accepta sugestia PNL de a candida pe liste comune. In plus, liberalii vor candida impotriva fostilor colegi de partid, in conditiile in care liderii viitorului Partid Liberal Democrat au anuntat ca vor sa participe si ei la alegerile pentru PE, de indata ce isi vor inscrie partidul.

Liberalii au ramas in aer cu strategia lor riguroasa de selectie a candidatilor pentru Parlamentul European. Reprezentantii comisiei speciale a PNL care se ocupa cu evaluarea candidatilor liberali la posturile de la Bruxelles au elaborat o serie de criterii obligatorii de selectie, iar sediul central al PNL este deschis pentru cei care doresc sa-si depuna dosarele de inscriere, cu tot cu proiectele politice pe care ar vrea sa le realizeze ca parlamentari europeni.

Potrivit deputatului Cristian Busoi, membru al comisiei speciale a PNL, pana acum s-au inscris 29 de liberali in cursa interna a partidului pentru PE, printre care euroobservatorii Ovidiu Silaghi, Mircea Cosea, Adina Valean si Alexandru Mortun si cativa tineri din TNL si din filialele din teritoriu ale partidului. La numaratoare, Busoi l-a trecut si pe euroobservatorul PNL Adrian Cioroianu, care "si-a exprimat dorinta" de a candida si urmeaza sa isi depuna dosarul, de indata ce il va termina.

Toate socotelile liberalilor depind de modul in care va suna proiectul de lege privind organizarea acestor alegeri. Deocamdata, legea a fost retrimisa in comisiile parlamentare, in conditiile in care o parte din "alesi" sustin organizarea alegerilor in mod traditional, pe liste la nivel national, iar societatea civila a propus intocmirea de liste regionale. "Asteptam forma finala a legii...", s-a resemnat Busoi. In plus, liberalii nu stiu nici macar daca vor candida pe liste alaturi de partenerii din Alianta DA, democratii. Liderii PD inclina sa isi testeze fortele pe cont propriu si amana o decizie oficiala in acest sens.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.