Ora 12.30. Sorin Oprescu depune la cabinetul lui Mircea Geoana demisia sa din functia de lider al PSD. "Cotidianul" va prezinta in exclusivitate textul demisiei: "Primiti, va rog, demisia mea de onoare din functia de presedinte al organizatiei Bucuresti. Motivatia acestei hotariri este data de viziunile care ne despart in privinta mentalitatii si manierei de a conduce partidul. Gestul meu lasa calea deschisa punerii in opera a planurilor dvs. si la aceasta organizatie importanta a partidului. Inteleg sa activez in continuare cu profesionalism si buna-credinta in cadrul grupului parlamentar al PSD de la Senat pina la finalizarea mandatului pe care mi l-au acordat alegatorii".

Ora 13.30. Mircea Geoana soseste la sediul din Kiseleff. Declara ziaristilor, inainte de a citi scrisoarea de demisie, ca regreta gestul colegului sau si ca nu are decit a lua act de demisie.

Ora 14.00. Incepe sedinta conducerii centrale a PSD. In cadrul reuniunii, Victor Ponta propune ca sefia organizatiei Bucuresti sa fie preluata de Rodica Nassar, sefa PSD Sector 2 si proaspat vicepresedinte al PSD. Rodica Nassar refuza. Vasile Dincu il propune pe Mihai Tanasescu. Acesta este luat prin surprindere: "Eu? De ce eu?", se mira Tanasescu. Sint inaintate si alte propuneri (Neculai Ontanu, Cristian Diaconescu etc.).