Theodor Stolojan a declarat, ieri, la Radio Guerilla, ca este surprins "cat de bine cunoaste" liderul ALDE, Graham Watson, realitatile din Romania, care a afirmat ca PLD este creatia lui Basescu, iar acesta este un om al regimului comunist, in timp ce Tariceanu reprezinta "ruptura cu trecutul"."Sunt surprins cat de bine cunoaste el realitatile din Romania, cum stie el ca Basescu a fost si inainte de regim si Tariceanu nu a fost inainte de regim, ca Tariceanu n-a fost pionier, n-a fost UTC-ist... Deci cunoaste foarte bine realitatile, de la Bruxelles. Noi aici asteptam lumina de la domnul Watson", a comentat Stolojan la Radio Guerilla.

Liderul ALDE, Graham Watson a declarat, luni, pentru Deutsche Welle, ca nou-infiintatul Partid Liberal Democrat (PLD) apartine presedintelui Basescu si nu si-ar gasi locul in randul liberalilor europeni, intrucat "Basescu poate fi caracterizat in multe feluri, dar in niciun caz liberal". Graham Watson il acuza pe presedintele Traian Basescu ca l-a folosit pe Stolojan "pentru a rupe Partidul National Liberal", care este considerat, in multe privinte, "ca adversar al Partidului Democrat". "Diferenta fundamentala (n.r. intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu) este ca presedintele Basescu a lucrat in si cu vechiul regim comunist. Domnul Tariceanu - nu. De aceea, este primul-ministru al Romaniei si va ramane asa, fiindca romanii stiu ca trebuie sa o rupa cu trecutul. Domnul Tariceanu reprezinta aceasta ruptura", este de parere liderul liberalilor europeni din PE.

Stolojan a reiterat cu aceasta ocazie motivatia infiintarii noii structuri politice. "Cei care au facut Alianta au luptat pentru ea, sunt in afara Partidului National Liberal, iar cei pe care ii vedeti astazi pe la televiziuni, Orban, Antonescu &co sunt cei care au votat impotriva Aliantei si au facut totul sa o arunce in aer", a incheiat liderul Partidului Liberal Democrat (PLD).

Asocierea dintre Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) si presedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, va face un mult mai mare rau liberalismului in Romania decat disputele de idei care exista in prezent in plan intern, considera deputatii independenti Raluca Turcan si Cristian Boureanu.Cei doi platformisti i-au transmis o scrisoare deschisa liderului ALDE, Graham Watson, in care afirma ca ar trebui mai multa atentie in diagnosticarea resorturilor care stau la baza disputelor politice din Romania, deoarece "au mai existat cazuri de oficiali europeni care au afisat un sprijin neconditionat pentru politicieni romani care au fost anchetati, ulterior, pentru acte de coruptie".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.