Plenul reunit al celor doua Camere a adoptat, ieri, un amendament la proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2007, prin care se stabileste ca Ministerul Sanatatii poate sa cheltuie banii proveniti din taxa pe viciu doar daca are aprobarea guvernului. Suma de care s-a vorbit este in jur de 300 milioane de euro. Amendamentul a fost sustinut atat de opozitie, cat si de putere.

Deputatul PSD Mihai Tanasescu a cerut sa se specifice cum vor fi cheltuiti banii obtinuti din taxa respectiva, precum si obiectivele de investitii ale Ministerului Sanatatii pe 2007. Totodata, el a propus ca alocarea acestor resurse sa se faca numai prin Hotarare de Guvern.

Prezent la dezbateri, ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, a fost de acord cu aceste propuneri si a cerut MS sa prezinte, intr-un termen de o saptamana, domeniile de investitii in care doreste sa cheltuiasca banii respectivi. Dezbaterile au dat ocazia si altor parlamentari sa il critice pe actualul ministru al sanatatii. Deputatul PNL Sorin Paveliu, cunoscut ca o voce critica la adresa colegului sau de partid, a aratat ca destinatia acestor fonduri este una generica, nespecifica, si nu este corect ca banii respectivi sa fie lasati la indemana lui Nicolaescu.

Deputatul PD Alexandru Ciocalteu a criticat faptul ca banii proveniti din taxa pe viciu ar urma sa fie folositi pentru programul national de evaluare a starii de sanatate a cetatenilor.

La randul sau, Ovidiu Branzan, cel care a detinut sefia MS in timpul guvernarii PSD, a afirmat ca actualul ministru al sanatatii "vrea, in megalomania lui, sa aiba la dispozitie sute de milioane de euro pentru a ctitori spitale acolo unde nu este nevoie".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.