Imaginea negativa l-a costat pe Miron Mitrea postul din care facea multe jocuri in PSD

Social-democratii au reusit, dupa o sedinta-maraton de mai bine de 12 ore, sa-si aleaga noua conducere pe o durata de patru ani. Mircea Geoana a fost reconfirmat in functia de presedinte al PSD, cu un scor net superior contracandidatului sau, Sorin Oprescu. Marea surpriza insa a fost, de aceasta data, infrangerea lui Miron Mitrea si castigarea de catre Titus Corlatean a uneia dintre cele mai importante functii de executie din PSD, cea de secretar general, cu doar 40 de voturi peste Mitrea. Ora exacta se da tot de la Cluj Jocurile privind aruncarea in lupta a lui Corlatean s-au facut, la fel ca si in cazul lui Mircea Geoana, in aprilie 2005, tot la Cluj si tot de Ioan Rus. Initial, Titus Corlatean viza un post de vicepresedinte, acelasi pe care l-a castigat, duminica seara, Cristian Diaconescu.

Grupul de la Cluj cauta de ceva vreme un candidat pentru fotoliul lui Miron Mitrea. Dupa mai multe discutii, se pare ca lui Titus Corlatean i s-a recomandat sa se inscrie in cursa pentru secretariatul general. Chiar daca multe filiale spun ca venisera cu mandat clar pentru Geoana si Mitrea, nimeni nu a putut garanta pe un vot de suta la suta in favoarea lui Mitrea. Surse din partid spun ca "tradatori" au fost si la filialele din Moldova, iar Viorel Hrebenciuc nu ar fi fost strain de toate acestea. Iasiul, Suceava si mare parte din Bacau, dar si Neamt au avut parerile impartite.

Fostul secretar general a fost surprins de rezultatul final al scrutinului. Mircea Geoana a tinut insa sa-l incurajeze si a avut la finalul congresului un mesaj special pentru acesta. Succesorul lui Mitrea, Titus Corlatean, e convins ca PSD are acum o echipa de conducere invulnerabila. Surse din PSD spun ca lui Corlatean ii va fi extrem de greu sa faca fata acestui post in conditiile in care se pare ca ar fi castigat pe votul negativ dat lui Mitrea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.