Teoretic, rezultatul votului de la Congres ar fi trebuit sa linisteasca apele rosiatice ale social-democratilor. Practic insa, esecul lui Miron Mitrea (foto) are mai multe implicatii decat si-ar putea imagina un palmas pesedist. Asta pentru ca, desi aparent resemnat cu infrangerea, Mitrea a fost motorul financiar al partidului, iar rolul de "simplu membru" ii este cu cateva masuri prea mic. Surse din conducerea PSD ne-au relatat ca intr-o discutie cu Viorel Hrebenciuc, liderul de la Bacau si cunoscut sustinator al fostului secretar general al PSD, Miron Mitrea ar fi spus suparat: "Sa vedem acum cine mai aduce bani in partid. Pana acum am dus, am facut, sa-i vedem cum se descurca de acum!".

De altfel, aceleasi surse ne-au spus si ca singurele sfori de care s-a ocupat Hrebenciuc au fost cele care i-ar fi impins catre un nou mandat pe Miron Mitrea si Mircea Geoana. Cu sau fara stiinta ultimului, Hrebenciuc a ramas insa fara bunul sau prieten la carma partidului. in plus, esecul lui Mitrea a suparat si mai mult filialele din Moldova, care au ca unic reprezentant in conducerea partidului pe Gheorghe Nichita, vicepresedinte pe regiunea Nord-Est. Hrebenciuc ar fi ales sa nu candideze, dar nu pentru ca s-ar fi saturat de functii in partid. Pentru ca ocupa functia de presedinte a Comisiei Parlamentului pentru Integrare Europeana, Hrebenciuc, zis si "marele combinator", nu a putut candida la un post de vice al PSD fara sa demisioneze din postul de la parlament.

Lucru deloc convenabil pentru ca, din pozitia de la Comisie, are un cuvant mult prea greu de spus. in locul sau ar fi trebuit sa candideze de la Bacau adjunctul sau, Gabriel Vlase, presedinte executiv. Desi acesta se pare ca si-a facut lobby in Moldova si se bucura de sustinere, de la centru s-a venit cu precizarea ca doar sefii de filiale judetene pot sa candideze pentru posturile de vice regionali. Prin urmare, Bacaul, atat de laudat de Geoana, a ramas cu buza umflata. La fel si Moldova.

In alta ordine de idei, Titus Corlatean, "omul lui Nastase", cum este vazut in partid, era extenuat dupa prima zi in noua functie. Acesta ne-a declarat ca a fost primit "colegial" de conducerea partidului care s-a intrunit in noua formula ieri pentru a pregati sedinta de azi a BPN. Spera ca Mitrea va ramane alaturi de noua echipa si ca nu si-a facut prea multi dusmani detronandu-l pe acesta. "Dupa cateva zile de emotii, cand pot sa mai existe si tensiuni, lucrurile vor reveni la normal. Jocul in echipa, asta este important in PSD. Viata partidului merge inainte, destinul individual nu este atat de important, important este ca partidul sa castige", ne-a declarat noul secretar general al PSD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.