Congresul PSD a deschis frontul pentru noi lupte in partid. Dorinta declarata a lui Sorin Oprescu de a se retrage din fruntea filialei PSD Bucuresti, ca urmare a pierderii alegerilor pentru presedintia partidului, a dat drumul unui val de calcule si ipoteze pentru scaunul de sef al Organizatiei

In noaptea Congresului extraordinar, cei mai multi pesedisti au sustinut ca Miron Mitrea este cel mai indicat sa se ocupe de PSD Bucuresti. Infrangerea suferita in cursa de secretar general l-a facut insa pe Mitrea sa respinga un astfel de scenariu. O alta discutie s-a purtat in jurul alegerii lui Marian Vanghelie in fruntea filialei PSD Bucuresti. Inclusiv Sorin Oprescu l-a indicat pe Vanghelie drept succesorul sau, confirmand faptul ca potrivit Statutului partidului, presedinte executiv al PSD Bucuresti va prelua conducerea acestei filiale, cel putin cu titlu interimar.

Inca o varianta luata in calcul a fost cea a Rodicai Nassar (proaspat aleasa vicepresedinte al PSD pe regiunea Bucuresti- Ilfov). Potrivit unor surse, Nassar ar urma sa asigure interimatul Organizatiei si dupa un an de zile filiala sa fie preluata de Neculai Ontanu. Primarul Sectorului 2 (care s-a reintors in PSD la inceputul acestui an) are nevoie de un an de zile pentru a-si asigura vechimea necesara ocuparii unei functii de conducere.

Pesedistii de la Bucuresti s-au gandit si la posibilitatea ca noua conducere a filialei sa fie asigurata de Comitetul presedintilor (adica de Marian Vanghelie ca presedinte executiv acompaniat de liderii de la sectoare). Oficial insa, liderii PSD Bucuresti nu au recunoscut calculele pe care le fac pentru sefia filialei. Vanghelie a declarat la Congres ca-l sfatuieste pe Oprescu sa ramana la sefia filialei, dar ca decizia ii apartine tot lui. Doru Giugula a sustinut, pentru Realitatea TV, ca Oprescu va fi sustinut in toate demersurile pe care le va face, dar ca a fost optiunea lui sa candideze fara sa se consulte cu Organizatia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.