Politologul Dan Pavel a comentat, ieri, intr-un interviu acordat ZIUA, rezultatele si urmarile Congresului PSD. Pavel a apreciat ca Marian Vanghelie va fi urmatorul pe lista "epurarilor" din partid, Mircea Geoana fiind constient ca presedintele executiv al PSD Bucuresti dauneaza imaginii formatiunii social-democrate

Cum percepeti rezultatele Congresului de ieri al PSD?

Cred ca ambele infrangeri (n. red. Sorin Oprescu si Miron Mitrea) erau previzibile. Pana la urma PSD incearca sa corecteze in Congrese ceea ce nu a putut corecta cat a fost la Putere. Eu cred ca nu prin schimbarea oamenilor se face reforma in PSD. Radacinile raului sunt mult mai adanci, iar prin alegerea lui Ion Iliescu ca presedinte de onoare partidul are o continuitate cu ceea ce a fost de la bun inceput.

S-a spus ca Titus Corlatean a avut sustinerea Grupului de la Cluj. Credeti ca PSD este controlat acum de aceasta aripa?

Nu cred ca PSD e total controlat de Grupul de la Cluj. (...) Partidul e mult prea divers ca sa poate fi controlat de un singur Grup, dar Grupul de la Cluj e cel mai influent in momentul de fata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.