Liderii PD Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga au avut ieri o prima intalnire cu initiatorii Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur. La finalul sedintei, Stolojan a anuntat ca de acum inainte cele doua formatiuni vor avea intruniri saptamanal sau la doua saptamani, in functie de evolutia evenimentelor.

Un alt subiect de discutie l-a constituit colaborarea in Parlament, pe probleme cum ar fi votarea lui Varujan Vosganian, nominalizat pentru functia de ministru al Economiei, dar si votarea bugetului de stat pe 2007.
In plus, dupa inregistrarea PLD ca partid politic, democratii ar putea lua in calcul ambele formatiuni sa candideze pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. De altfel, PD a respins solicitarea liberalilor ca Alianta sa aiba o singura lista la scrutinul din 13 mai 2007, pe motiv ca democratii vor sa stie clar cum sunt perceputi de catre electorat.

Parlamentarii pro-Stolojan se gandesc sa devina independenti

O alta decizie luata ieri a fost aceea ca senatorii si deputatii liberali, care au aderat la formatiunea Stoica-Stolojan, sa demisioneze din PNL. Astfel ca cei 29 de reprezentanti alesi pe listele liberalilor vor deveni parlamentari independenti. Ei au anuntat deja ca vor colabora cu democratii, dar nu si cu fostii colegi de partid.

Intalnirea PD-PLD este un act de ostilitate la adresa PNL

Inainte de intalnirea respectiva, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti atragea atentia ca o astfel de intrevedere incalca protocolul Aliantei. "PNL nu se va intalni cu pro-stolojenistii. Daca PD doreste acest lucru, o poate face. Atragem insa atentia ca acest lucru se situeaza in afara Aliantei D.A. si ca este inca un act de ostilitate la adresa PNL. Nu ne vom intalni cu gruparea Stolojan-Stoica nici separat, nici in cadrul Aliantei", a subliniat vicepresedintele liberal.

Preda cere membrilor Aliantei sa taca

Vicepresedintelui PD Cezar Preda sustine ca doar Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa exprime punctul de vedere al celor doua formatiuni. "Fac un apel la toti ceilalti lideri ai PNL si PD, mai mari sau mai mici, sa se abtina in a-si exprima parerile pe marginea tensiunilor din Alianta si de a se conforma acestui deziderat de moment", a spus Preda.

Insa el ignora faptul ca tocmai declaratiile celor doi sefi ai Aliantei au amplificat conflictele dintre cele doua partide.

Sambata, liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca a propus, saptamana trecuta, organizarea alegerilor anticipate, ca varianta in cazul unei neintelegeri in repartizarea posturilor lasate vacante de PC, dar ca PD a respins ideea si a cerut o formula de stabilitate politica.
In replica, Emil Boc l-a invitat pe Tariceanu sa demisioneze din fruntea Executivului, pentru a se demonstra ca democratii nu se tem de alegeri anticipate.

Infobox

Hasotti: "Gruparea S.S. se compune, de fapt, dintr-o serie de functionari comunisti, din turnatori la Securitate, din frustrati si din parlamentari care nu au sustinerea organizatiilor din care provin".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.