Romanilor le este indiferent cine va prelua puterea in PSD dupa congres. Sondajul de opinie publica relizat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 29 noiembrie - 4 decembrie, si dat publicitatii ieri releva faptul ca pentru 41% dintre romani numele viitorului lider al PSD nu conteaza.

Totusi, daca ar fi pusi sa aleaga intre Sorin Oprescu si Mircea Geoana, liderul PSD Bucuresti ar iesi invingator, peste 30% din cei intervievati dorindu-l in fruntea Partidului Social Democrat pe Oprescu, Mircea Geoana fiind dorit de numai 24% din electorat. Constienti de criza politica, peste 43% dintre romani cred ca solutia o reprezinta declansarea alegerilor anticipate la inceputul anului 2007. Electoratul este confuz si in ceea ce priveste viitorul guvern. Romanii nu stiu daca PSD ar trebui sa sprijine un guvern PD sau PNL, peste 44% din cei intervievati nestiind ce formula guvernamentala ar fi potrivita pentru Romania.

Daca ar fi pusi sa aleaga, romanii, in proportie de 28% cred ca social democratii ar trebui sa sprijine un guvern al Partidului Democrat, numai 21% din electorat vazand posibila o colaborare intre PNL si PSD. Daca alianta s-ar destrama, si duminica viitoare romanii ar trebui sa vina la urne, cele mai multe voturi s-ar indrepta catre democrati. Pusi sa aleaga intre PNL, PD, si noul partid a lui Theodor Stolojan, Partidul Liberal Democrat, romanii in proportie de 53% ar vota cu Partidul Democrat, PNL ar fi ales de numai 33% din cei intervievati, iar PLD ar strange voturile a peste 8% dintre romani.
Adriana Dutu

Petroliberalii lui Tariceanu vs. 'jafoliberalii' lui Stolo

Liberalii ramasi in PNL au pornit un atac dur la adresa platformistilor lui Theodor Stolojan. Pana acum, cuvintele folosite de "petroliberali" - asa cum au fost ei numiti de initiatorii platformei - s-au incadrat intr-o linie constanta. Dar, potrivit unui comunicat al PNL remis ieri, liberalii au indraznit sa foloseasca termeni duri la adresa "platformei jafoliberale".

Noul secretar general al PNL, Decebal Traian Remes, a sustinut ca "Stolojan doreste cu disperare ca liberalii sa uite ca a fost sluga la comunisti si neocomunisti, la cauciucuri uzate si la

aciuiti pe platforma de la Gheorghe-Gheorghiu Dej (RAFO Onesti)". in plus, PNL il provoaca pe Stolojan ca "singurel, fara sufleur, cu care s-a obisnuit" sa buchiseasca programul de guvernare si sa puncteze concret erorile. "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia", au mai sustinut liberalii, facand referire la preocuparile lui Stolojan fata de strategia PNL.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.