Guvernul a adoptat in sedinta de ieri un set de sapte hotarari pentru organizarea si desfasurarea alegerilor din 3 aprilie, cand in 20 de unitati administrativ-teritoriale, printre care si municipiul Bucuresti, cetatenii se vor prezenta la vot pentru desemnarea primarilor sau a consiliilor locale.

Potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, campania electorala pentru alegerile locale partiale se va desfasura pe parcursul a 15 zile, conform legii care stabileste ca durata acesteia este de jumatate din perioada campaniei pentru alegerile locale.

DIURNE.

Conform hotararii de guvern, toate cheltuielile vor fi suportate din bugetele locale, judetene sau cel al municipiului Bucuresti.

De asemenea, s-a stabilit cuantumul indemnizatiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale si a personalului tehnic auxiliar. Astfel, membrii birourilor electorale vor primi o suma de 270.000 lei pe zi, incepand cu data constituirii birourilor, iar statisticienii si informaticieni o suma de 220.000 lei pe zi. Lor li se vor asigura, in fiecare zi de activitate, bauturi racoritoare, cafea si gustari, in limita sumei de 60.000 lei de persoana. Totodata s-a decis ca limita pentru consumul de carburanti si cheltuielile pentru convorbirile telefonice efectuate de autoritatile si institutiile publice implicate sa fie suplimentate cu 50% fata de normativele in vigoare, atat in luna premergatoare alegerilor, cat si in luna desfasurarii alegerilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.