Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, este seful de facto al campaniei electorale a Uniunii PSD+PUR. Seful statului nu se mai incurca in explicatii referitoare la legalitatea prezentei sale in mijlocul candidatilor si fanilor PSD. In raidurile prezidentiale in judetul Calarasi sau la Campina, Ploiesti sau Potlogi, candidatilor la fotoliul de parlamentar ai PSD nu le-a ramas decat sa-l urmeze indeaproape pe liderul care duce greul campaniei: strange maini, explica pensionarilor in mizerie ca economia in ultimii ani este in crestere, consoleaza somerii sau imbratiseaza tinerele mame. Astazi, Uniunea PSD+PUR pune inca o data la bataie piesa de rezistenta in campania electorala.
Platind bani grei de publicitate in paginile ziarelor, pesedistii anunta ca Ion Iliescu va raspunde la TEL-VERDE intre orele 10.00 si 12.00. Si ca sa fie clar, cartea prezidentiala de vizita, prezentata in reclama pe fond alb imaculat, are in coltul stang, cum altfel, o singura pata de culoare: sigla albastra a partidului caruia Iliescu ii este fidel.
Presedintele Ion Iliescu a spus ieri ca deplasarile sale electorale sunt platite de "organizatorii respectivi", dar ca el nu a facut pana acum campanie electorala in teritoriu. "Cand fac deplasari electorale, le platesc organizatorii respectivi, dar cand ma deplasez de pe pozitia mea de sef de stat, intra in... Eu nu am facut campanie electorala in teritoriu", a afirmat Ion Iliescu, raspunzand unei intrebari referitoare la finantarea deplasarilor sale.
Iliescu zice ca a fost la Barlad pentru deschiderea unui muzeu iar joi la Campina si Ploiesti, unde s-a intalnit cu reprezentantii pensionarilor "nu in campanie electorala, ci in calitate de presedinte". "Asta nu a fost campanie electorala. N-am pledat pentru programe de partid, n-am sustinut candidati. Asta nu e campanie electorala. Cand am fost intrebat direct, am spus: celor care au incredere in mine le-am recomandat sa gandeasca cu seriozitate. N-am pronuntat un nume, nici un partid", a mai spus Ion Iliescu, ca si cum ar fi fost prezent la intruniri electorale in calitate de... presedinte invizibil.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.