Conservatorii nu recunosc aparitia PLD pe scena politica. "Nu am cunostinta de nici un Partid Liberal Democrat, stiu doar de o incercare a lui Traian Basescu prin intermediul instrumentului sau, Theodor Stolojan, de a discredita PNL", a declarat ieri Dan Voiculescu, intr-o conferinta de presa. El a anticipat ca PD se va izola tot mai mult pe scena politica romaneasca si de asta aveau nevoie de aliati dintre liberalii lui Stoica.

Pe de alta parte, crearea unui pol pro-Basescu prin unificarea PD cu PLD va determina de cealalta parte coagularea celorlalte partide PC, PSD si PNL intr-o posibila alianta social-liberala. De altfel, Voiculescu a evitat sa spuna daca PC este in tratative cu o parte din PSD, care ar urma sa vina la conservatori dupa Congres. "Nu vreau sa tensionez apele in PSD, dupa Congres vom discuta pe aceasta tema".

Vendeta lui Basescu

Totodata, PC nu a uitat de constantele critici la adresa sefului statului. Asadar, intors recent de la Bruxelles, Dan Voiculescu a declarat ca oficialii europeni sunt preocupati de situatia politica din Romania si mai ales de amestecul politicului in mediul de afaceri. "Uniunea Europeana priveste cu ingrijorare modul in care investitiile straine directe se vor derula in perioada urmatoare si se discuta deja despre vendete politice", a spus liderul PC, considerand ca seful statului alaturi de ministrul justitiei si procurorul general au declansat o adevarata vendeta impotriva privatizarilor facute de fostul guvern.

Voiculescu a mentionat ca deja marile companii economice sunt ingrijorate de instabilitatea mediului de afaceri si de perspectiva ca la fiecare schimbare a puterii sa avem o vendeta politica inversa, adica viitoarea putere sa verifice si sa desecretizeze privatizarile actualei puteri. Liderul PC a atras atentia ca investitorii au nevoie de stabilitate politica si economica si a anuntat ca PC va avea doua intalniri, zilele urmatoare, cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Consiliul Investitorilor Straini.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.