La manifestarea care a avut loc ieri la hotelul Marriott din Capitala au participat citiva istorici, printre care si unul cu nume sonor - Dinu C. Giurascu -, o serie de ziaristi de politica externa, scriitori, precum si prim-consilierul Ambasadei Frantei, François Delahausse. Amfitrionul simpozionului, liderul PNG, Gigi Becali, nu s-a dat in spectacol, dar tot si-a facut numarul, criticind luarile de pozitie ale participantilor. "Eu nu inteleg de ce personalitatile care au vorbit inaintea mea s-au declarat eurosceptici, noi trebuie sa discutam acum ce facem ca intram. Nu ca sa intram sau nu. Ca acum discutam ca si cum am discuta acum trei ani", a spus Becali.

"Ce vrea ei?"

Mai mult, liderul PNG este chiar foarte optimist si este sigur ca "integrarea este mana cereasca", iar dupa aderare "vor flutura milioanele si milioanele de euro prin Romania, bani veniti de la UE pentru prosperitatea Romaniei, a locuitorilor ei".

El s-a referit de fapt la problema interzicerii icoanelor in scoli promovata in urma unei decizii a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. "Ei ce vrea: sa scoata icoanele din scoli, nu crucifixul. Adica ei nu au nimic cu crestinismul, ci de fapt vor sa interzica ortodoxia", a spus Becali.