Cunoscuta actrita franceza Brigitte Bardot, presedinta unei fundatii pentru protectia animalelor, i-a cerut presedintelui roman Ion Iliescu sa-l demita pe premierul Adrian Nastase, considerat responsabil de masacrarea speciilor protejate din Romania si in particular a ursilor. Interventia celebrei BB a avut loc dupa ce, miercuri seara, primul canal de televiziune din Franta, TF 1, a difuzat un reportaj despre "masacrul" ursilor din Romania. Dupa ce l-a vizionat, Brigitte Bardot i-a scris lui Iliescu, cerindu-i sa scape de "primul vinator al tarii": "Atunci cind mi-ati spus, in martie 2001, ca dl Nastase prezideaza Asociatia romana a vinatorilor, v-am raspuns, in gluma, ca primul-ministru trebuie schimbat. Astazi nu mai e vorba de o gluma, ci de o necesitate absoluta de a nu lasa un fan al pustii de vinatoare, care incurajeaza masacrul unor specii protejate, in fruntea unui guvern, si cu atit mai mult in fruntea Romaniei!".
Epistola lui Bardot catre Iliescu se incheie in forta: "Atunci cind Romania s-a eliberat de sub jugul comunist, multi dintre noi au sperat ca vom putea stabili relatii directe si cinstite, dar constatam ca aceleasi metode retrograde, mai bine spus dictatoriale, sint folosite in continuare. E o rusine pentru Romania, care nu are in nici un caz ce cauta in rindurile Uniunii Europene!"


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.