UDMR vrea o noua formula de guvernare in 2007

UDMR este de acord cu o alta formula de guvernare, fara ministri de stat. Singurul vicepremier ramas in cabinetul Tariceanu, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca nu doreste sa genereze scandaluri politice legate de postul de ministru de stat pe care il ocupa. in acest sens, Marko Bela crede dupa 1 ianuarie 2007, este absolut necesara o discutie privind o noua formula de guvernare, declarandu-se deschis sa renunte la postul pe care il ocupa in executiv.

Desi a declarat ca UDMR "nu se cramponeaza" de postul pe care il detine, de ministru de stat, presedintele Uniunii a recunoscut ca functia de vicepremier pe care o detine "a fost si este utila" pentru UDMR. in opinia lui Marko Bela, decizia coalitiei de a atribui cele trei posturi de ministru de stat PD, PC si UDMR, avand in vedere ca functia de prim-ministru a revenit PNL, poate fi modificata in urma unei restructurari puternice a executivului.

"Eu cred ca putem discuta utilitatea functiei de vicepremier, atunci cand vom vorbi despre o restructurare temeinica a Guvernului, discutie ce ar trebui sa aiba loc la inceputul lunii ianuarie. Noi nu ne cramponam de postul de vicepremier, dar consideram ca a fost importanta ideea ca, prin aceste functii, fiecare partid din coalitie sa aiba un instrument prin care deciziile politice sa se ia in cadrul Guvernului", a precizat liderul UDMR.

Referitor la situatia creata in Guvern de refuzul PD de a numi un reprezentant la Ministerul Economiei si Comertului, Marko Bela a spus ca a aflat din presa despre gestul democratilor si este de parere ca, in acest moment, s-a creat "un fel de provizorat in ceea ce priveste componenta Guvernului". "Nu cred ca pe termen lung acest lucru va ramane asa. Nu cred ca aceasta formula va asigura o stabilitate pe termen lung, cel putin", a adaugat Marko Bela.

Este a patra zi de negocieri in care PNL, PD si UDMR nu au cazut de acord asupra impartirii posturilor ramase vacante in urma iesirii PC de la guvernare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.