Cu doar doua zile inainte de scrutinul intern care va decide noua echipa a social-democratilor pentru urmatorii patru ani, presedintele PSD, Mircea Geoana, declara, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, ca nu-si propune nici sa pastreze, nici sa indeparteze pe nimeni, indiferent daca este vorba despre Ion Iliescu, Adrian Nastase sau Sorin Oprescu. Mircea Geoana spune ca daca va pierde se va pune la dispozitia noii conduceri a partidului pentru eventuale insarcinari si atributii.

- De ce considerati ca sunteti mai bun decat contracandidatii dumneavoastra?

- in primul rand, pentru ca am dovedit ca pot face ceva important si util pentru partid in mandatul meu de doi ani, mai mult decat sunt dispusi unii sa recunoasca. insusi faptul ca este o competitie deschisa si democratica la sefia partidului e o dovada ca PSD-ul a suferit transformari benefice. in al doilea rand, pentru ca am reusit sa pastrez partidul unit. in al treilea rand, pentru ca pot conduce partidul spre victorie, in urmatoarele alegeri generale.

- Ce sanse credeti ca are Mircea Geoana? Dar Sorin Oprescu?

- Sansele pe care le vor acorda delegatii, prin vot secret in cadrul Congresului. Niciuna in plus, niciuna in minus. Nu e loterie, e vot democratic.

- Daca veti castiga, care este echipa cu care vreti sa lucrati?

- Cu echipa PSD-ului, cu fiecare membru de partid si cu fiecare om care crede in noi. in al doilea rand, cu echipa restransa care va fi validata prin vot, oricare va fi aceasta.

- Pe cine din actuala echipa de conducere veti pastra?

- Spre deosebire de ceilalti candidati, eu nu imi propun sa pastrez sau sa indepartez pe nimeni. De aceea va avea loc un scrutin, pentru ca PSD-ul sa decida cine face parte din echipa de conducere. Eu ma voi supune strict deciziilor de la Congres.

- Ce nu va place acum la PSD si vreti sa se schimbe?

- La PSD imi place totul, de aceea fac parte din aceasta uriasa echipa a celor care militeaza de 16 ani pentru sprijinirea oamenilor lipsiti de sprijin. La unii membri PSD as vrea sa se schimbe gradul de implicare in atributiile ce le revin, in comunicarea zilnica, directa, cu oamenii simpli, membri sau nu ai partidului nostru. La altii, sau poate la aceiasi, as vrea sa se schimbe mentalitatea de a contesta ierarhiile validate prin vot si placerea de a comunica mai mult cu presa decat cu oamenii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.