Conform Barometrului de Opinie Publica pe luna octombrie, realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisa, romanii considera daunator razboiul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, se arata intr-un comunicat remis ieri presei de PNTCD. Potrivit comunicatului, 84% dintre cei chestionati sunt de parere ca situatia conflictuala dintre palate obstructioneaza buna functionare a institutiilor statului.

"Dupa reprezentatiile de opereta a celor doi actori politici, in concurenta lor populista catre inimile electoratului (vizite contra-cronometru si intalniri pe poduri, prezente nefiresti pe stadioane), au urmat confruntari pe probleme serioase ale Romaniei", se arata in acest document.

Ultima confruntare in care-si disputa suprematia presedintele si premierul este condamnarea comunismului. Acest subiect dramatic din existenta romanilor a devenit doar o confruntare politica intre cei doi protagonisti si propriile echipe de cercetare a adevarului istoric. Abordarea tematica, concluziile echipelor de lucru, devansarea termenelor unei echipe in detrimentul celeilalte sunt actiuni penibile prin care Basescu si Tariceanu doresc doar sa se puna reciproc intr-o lumina defavorabila.

Romanii, dar mai ales electoratul care votat Alianta, asteptau o atitudine responsabila asupra acestei teme sensibile, din partea reprezentantilor unor formatiuni politice al caror mesaj electoral a fost "dreptate si adevar".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.