Deputatii au retrimis ieri, la Comisia pentru elaborarea Codului electoral, proiectul de lege privind alegerea reprezentantilor Romaniei la Parlamentul European (PE), si asta dupa ce reprezentantii opozitiei au solicitat, prin vocea conservatorului Petru Calian, modificarea substantiala a legii. Reprezentantii PSD si PRM s-au raliat in fapt punctului de vedere al Asociatiei Pro Democratia (APD), care a solicitat ieri, intr-o scrisoare adresata deputatilor, renuntarea la o singura circumscriptie nationala si organizarea in schimb a opt circumscriptii, pe aria regiunilor de dezvoltare.

Totodata, parlamentarii opozitiei propun renuntarea la votul proportional pe lista si adoptarea sistemului votului preferential. Obiectiile PSD, PRM si PC par sa nu fi fost pe placul puterii, liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, sustinind ca "legea, asa cum a iesit, reflecta viziunea majoritara asupra felului in care tara trebuie sa fie reprezentata in PE".

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.